Servicios
Documents relacionats

La campanya arqueològica al Puig de la Misericòrdia treu a la llum noves dades del jaciment

Visita al poblat iber amb els regidor Marc Albella i Jordi Moliner

El Servei Arqueològic de la Diputació de Castelló ha finalitzat les excavacions al poblat iber del Puig de la Misericòrdia. Es tracta d'una campanya que es realitza des del govern provincial, amb el suport de l'Ajuntament de Vinaròs, per a continuar descobrint el passat de la localitat i al mateix temps posar en valor les restes arqueològiques.

Aquest matí el regidor de Cultura, Marc Albella i el regidor de Medi Ambient, Jordi Moliner, han visitat el jaciment per comprovar l'estat de les feines i agrair els treballs als voluntaris, que durant tres setmanes han sigut els encarregats de realitzar les excavacions. En aquest sentit, Albella ha destacat que "des de l'Ajuntament sempre s'ha col·laborat en aquestes campanyes arqueològiques assumint els costos d'allotjament i manutenció dels voluntaris".

Per la seva banda, el regidor Moliner ha destacat que "aquestes feines són molt importants per a seguir descobrint i preservant el patrimoni històric de la localitat". Així mateix, ha demanat a la ciutadania que "respecte les restes del poblat i ha recordat que per poder visitar-les es disposa d'una passarel·la de fusta".

El cap del Servei d'Arqueologia de la Diputació, Arturo Oliver, ha explicat que la campanya d'aquest any ha tret a la llum noves descobertes significatives. D'una banda, s'ha excavat una sala que es feia servir com a taller metal·lúrgic, amb la llar de foc, el forn i els bancs de treball, tot en excel·lent estat de conservació. Mentre que d'altra banda, dintre del taller també s'han trobat petits vasos que contenien cereals. Tot en una cambra d'uns 20 metres quadrats amb unes parets que superen els dos metres d'alçada i que s'han conservat de forma excepcional.

Segons Oliver aquestes descobertes tan ben conservades s'han pogut descobrir degut a un incendi que va patir el poblat, fent que la gent marxés de les cases de forma precipitada deixant tots els estris, ferramentes i objectes de decoració a l'interior dels habitatges, ara fa uns 2.700 anys.