Servicios
Documents relacionats

Finalitzen les sessions sobre prevenció de l’addicció a les noves tecnologies

Sessió del programa contra les addicions a les noves tecnologies

Aquestes sessions, impartides als centres educatius per part de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Additives (UPCCA), durant abril i maig,  pertanyen al programa PREVTEC 3.1 de la Conselleria de Sanitat. L’objectiu és informar als alumnes sobre que és l'addicció a les noves tecnologies, així com ensenyar-los a adquirir habilitats per a un bon ús d'aquestes.

En una primera fase s'ha avaluat l'ús que fan dels mòbils i Internet, fent-los veure els seus avantatges i inconvenients, explicant conceptes com la "addicció", un terme que s'està banalitzant, i per això els adolescents han d'entendre tots els problemes que pot implicar. Després, els mateixos alumnes han establert un horari del seu ús a casa, el compliment del qual s'ha revisat posteriorment. A més en les següents sessions se'ls informava sobre les diferències entre "ús, abús i dependència" i a través de suports com vídeos o còmics, on s'analitzaven els possibles problemes i es plantejaven possibles solucions als mateixos.

Són evidents els nombrosos avantatges que tenen Internet i les xarxes socials, però també tenen molts inconvenients, com ser altament additives i generar vertadera dependència, així com difondre informació falsa o perillosa i atemptar a la nostra privadesa... és per això que des de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Additives (UPCCA) es pretén fomentar el bon ús de les noves tecnologies i conscienciar als més joves sobre el seu abús i els perills que pot implicar