Servicios
Documents relacionats

Antígona de la companyia El Desván

Antigona
Data i Hora

El II Festival de Arts Escèniques Vinaròs ens porta enguany l'obra de teatre Antígona de l'autor i director mexicà David Gaitán.

El profund, intens i, per moments, devastador debat que planteja l’obra entre el poder absolut i la crueltat dels governants, representada pel contradictori rei Creont, i el deure de justícia i l’ètica d’Antígona.

En ple debat sobre la figura de la institució, aquesta tragèdia clàssica de les més emotives que s’hagen escrit mai, obre en canal emotives reflexions sobre el paper del poble davant la tirania, entre les lleis humanes i les divines, entre la llibertat i l’absolutisme inquisitorial.

Així ha estat al llarg dels segles, i no solament per a aquells que van arribar al poder des de la crueltat, sinó també en l’actualitat, com planteja el director mexicà David Gaitán, des del populisme que planteja els debats sense matisos, sense grisos. 

Per això aquesta versió és de tan rabiosa actualitat, per damunt que el llenguatge utilitzat siga contemporani, com el vestuari, i fins i tot que Gaitán faça entonar i ballar a Antígona un rap.

[node:field_lugar:value]