Servicios
Documents relacionats

L’Ajuntament ha aconseguit 5,2 milions d’euros a través dels fons europeus Next Generation

Fons Europeus
2023-09-21

Aquesta inversió permetrà executar en els propers anys importants projectes per al desenvolupament urbà i sostenible de la localitat

La regidora de Fons Europeus i Smart City, Carmen Morellà, ha fet aquesta setmana una roda de premsa per informar a la ciutadania de l’estat de les ajudes europees que ha sol·licitat l’Ajuntament. D’una banda, es tracta dels fons Next Generation, i d’altra banda, de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, EDUSI.

Next Generation

Morellà ha destacat que l’Ajuntament ha aconseguit finançament per al 73% dels projectes que ha presentat, una quantitat que ascendeix fins als 5,2 milions d’euros. La regidora detallava que es tracta d’iniciatives per al desenvolupament turístic, urbà i sostenible de Vinaròs, on destaca el Pla de Sostenibilitat Turística en Destí amb 2 milions d’euros que permetrà fer la reforma integral del carrer de Sant Pasqual, entre altres projectes.

Així mateix, la regidora també destacava la subvenció aconseguida dintre del Pla de Baixes Emissions, amb 1,1 milions d’euros per a la renovació de l’avinguda de la Llibertat. Altres ajudes també aconseguides són el Pla d’Acció Local d’Agenda Urbana amb 142.000€, la millora de la recollida separada de bioresidus  amb 120.000€, Transformació Digital amb 200.000€ o el Pla de modernització i competitivitat del sector turístic amb 940.000€ per a la millora del Mercat Municipal i l’adequació dels carrers de l’Arxipreste Bono amb Ramón Llull i carrer del Varador.

En total l’Ajuntament ha aconseguit ajudes pel valor de 5,2 milions d’euros a falta encara que es resolguen les convocatòries per al Centre de capacitació digital i instal·lacions esportives i turístiques.

EDUSI

En aquest cas, la regidora Morellà ha indicat que entre diverses actuacions s’ha pogut desenvolupar el Centre d’Interpretació Turística – Cotxera de Batet, a falta només d’executar la segona fase de les obres, que ja s’han adjudicat, a més de la passarel·la del riu Cervol, actualment en fase d’obres amb l’objectiu que finalitzen abans del 31 de desembre del 2023.

Pel que fa al Centre Social Municipal i a la Via Litoral, Morellà indicava que són dos projectes que no es podran desenvolupar. En el cas del Centre Social Municipal es va fer una modificació de preus per adaptar-los al mercat actual i es va traslladar a la Generalitat Valenciana per a la seua revisió, sense haver rebut encara cap resposta. De la mateixa manera, la Via Litoral també es van incloure modificacions i es van traslladar el Govern Central sense rebre tampoc cap resposta.

Morellà comentava que davant d’aquesta situació des de l’Ajuntament s’ha decidit incloure altres projectes ja executats, com l’adequació de carrers o la millora dels camins rurals, per a poder justificar el màxim import possible de l’ajuda europea.

Per acabar, la regidora assenyalava que des del Departament de Fons Europeus i Smart City s’ha realitzat un gran esforç per a poder aconseguir les ajudes econòmiques i es farà un seguiment per assegurar que els projectes s’executen dintre dels terminis establerts.

Next Gen EU