Servicios
Documents relacionats

L'Ajuntament revisa les caixes niu instal·lades a la ciutat

cajas-nido
2021-11-23

Les tasques s'han fet sota la supervisió d'Apnal-Ecologistes en Acció amb la finalitat de garantir el manteniment correcte de les caixes niu perquè les aus puguen nidificar

La Regidoria de Transició Ecològica, amb Apnal-Ecologistes en Acció, ha dut a terme la revisió de les caixes niu que hi ha instal·lades a la zona urbana i periurbana de Vinaròs. En concret, s'ha fet el manteniment de les que hi ha ubicades a l'antic col·legi Sant Sebastià, l'edifici dels Serveis Socials, plaça de Sant Valent i plaça de Primer de Maig, entre altres. Les tasques, supervisades per part dels experts d'Apnal-Ecologistes en Acció, han servit per comprovar l'estat de les caixes niu i al mateix temps fer un balanç de les nidificacions.

Segons destaquen de les 29 que s'han revisat el 37% estan ocupades per gorrions o estornells, en un 45% ha hagut un intent de nidificació i el 17% restants estan buides. Des de d'Apnal-Ecologistes en Acció fan un valoració positiva de les dades i sobretot destaquen el gran interés de les aus que entren a les caixes per dormir o almenys per investigar.

El regidor de Transició Ecològica, Hugo Romero, també es mostrava satisfet per les bones xifres de les caixes niu. Segons afegia "es tracta d'una iniciativa per a facilitar la nidificació de les aus urbanes, fet que aporta qualitat a la biodiversitat de la fauna de la ciutat i que al mateix temps suposa una ajuda molt important a l'hora de combatre plagues, entre altres, els mosquits, sobretot durant els mesos de l'estiu".