Servicios
Documents relacionats

Regina Prades i Joan Comes nous directors de l’Aula de Teatre de Vinaròs

Directors-teatre
2021-02-08

Regina Prades és actriu, directora i pedagoga teatral. És diplomada en Art dramàtic pel Col·legi del teatre de Barcelona i es dedica professionalment al món del teatre des de fa 25 anys. És co-directora de l’Escola de teatre Diàbolus des de l’any 2000 i professora des de l’any 2003 en l’Aula de teatre Carles Pons de la Universitat Jaume l de Castelló. Al llarg de la seua extensa trajectòria professional ha format part com a actriu en diferents companyies teatrals de reconegut prestigi. També ha dirigit espectacles i projectes al llarg de tot el país.

Joan Comes és va formar com a actor en l’Institut del teatre de Barcelona, llicenciatura amb la que se li va atorgar una beca extraordinària. És professor de l’Aula de teatre de la Universitat Jaume I des de fa 24 anys i co-director de l’Escola Diabolus des de l’any 2000. A part de la seua tasca com a pedagog teatral ha treballat com a actor i director amb diverses companyies professionals. Durant l’última dècada ha aprofundit en el terreny de l’escriptura dramàtica, cosa que l’ha portat a escriure diversos espectacles teatrals, cinc d’ells estrenats amb públic. S’ha format també amb cursos de diverses disciplines corporals i energètiques, així com també en el camp del coaching personal.

Segons han detallat Prades i Comes "en moments de canvi com l'actual és un repte estimulant encetar un projecte amb l’Aula de teatre de Vinaròs". En aquest sentit afegien que "l'objectiu serà posar a l’abast de l’alumnat totes les pràctiques i tècniques teatrals que hem anat adquirint al llarg de la nostra carrera professional per a consolidar una formació sòlida de base". Que l’alumne aprenga i es forme al mateix temps que es diverteix serà la finalitat primordial. Que quan arribe el moment de mostrar al públic tota la feina treballada, siga capaç de gaudir l'experiència dalt de l’escenari amb un repertori de recursos al seu abast.

D'altra banda assenyalaven que enguany, de manera provisional, el curs començarà virtualment, amb la voluntat de fer les classes presencials tan prompte com les mesures sanitàries així ho aconsellen. Dit això, cal afegir que avui en dia ja estem treballant amb textos teatrals amb altres grups en línia i l’experiència és completament satisfactòria. L’Aula de Teatre de Vinaròs no serà una excepció. "Les circumstàncies que vivim actualment ens estimulen per a descobrir noves formules de llenguatge dins d’un món tan expressiu com és el del teatre i l’expressió corporal. Farem tots els esforços per a que aquest curs siga el més dinàmic possible, adaptat-nos a les noves tecnologies. Per tant adaptarem exercicis, jocs i improvisacions per a que els alumnes ho puguem practicar des de les seues respectives cases".

Així mateix, també destacaven que "volem posar en vàlua el treball i els espectacles en valencià ja que considerem que el teatre és una forma de fomentar la cultura i la integració lingüística. Durant la nostra llarga trajectòria hem pogut constatar que el teatre és una eina molt poderosa a l’hora de millorar les habilitats lingüístiques en aquelles llengües en que ens faça més falta. I tot passa amb menys esforç del que en principi suposem".

Finalment, només cal afegir que tenim un compromís ferm amb la cultura i que aquest compromís es duplica si parlem de la cultura del nostre poble.